Историята на мадам Ленорман

Повечето от нас са чували за Мадам Ленорман, известна на всички, като гледачката на карти която правила предсказанията на Наполеон и Жозефин, но много малко хора знаят нещо повече от това за нейните най-известни карти на всички времена. Тя е родена на 27-ми май 1772 година в Alencon, Франция и умира през 1843 г. , написвайки дозина книги. Мари Ан Аделаид Ленорман твърдяла, че са получили първото си тесте карти когато е била на 14г. и цигани са я научили да ги разчита. Не минали и две години след смъртта и, когато нейният комплект от карти наречено "Le Grand Jeu де Mlle. Lenormand "за първи път е публикувана от Grimaud. Това тесте се състояло от 36 карти и в действителност е създадено от Мадам Breteau, която твърди, че е ученик на Мадам Lenormand, която се е научила да чете на карти докато е била покрай нея.

Мадам Ленорман е използва специфичната си дарба да гледа на карти, които са различни от таро, колода/система за гадаене, които се използват в днешно време. Нейните предсказания били предназначени предимно за предсказване на работата, любовта, познанствата с чужди хора, здравословното състояние, физическата и психическата устойчивост на човека.

Императрица Жозефина, която, както повечето хора е била много суеверена и е разчитала много на нейните прогнози твърдяла ,че винаги дори година напред това което и била казала гадателката било вярно. Мадам Ленорман й била предсказала, че ще се раздели със Наполеон и че ще страда много и това наистина се е сбъднало.Както знаем от историята Наполеон е претърпял огромни поражения, а живота на Жозефина завършил с жестока смърт.

Докато е живяла при нея идвали хора от цял свят. Дори 11 години след смърта й продължавали да я търсят хора от най-далечните краища на света. През живота си тя била също известна, желана и невероятно красива жена. Била е екстравагантна с голямо въображение и ментални способности. Привличала е мъжкия пол от километри чрез натуралните си черти които излъчвали сексапил. Тя е живяла и е умряла девствена без да позволи на нито един човек да спечели сърцето й.

Докато достигнат нейните карти до нас са минали през над повече от 50 държави и са били в ръцете на над 600 гадатела и ясновидци. Изписани са много книги които разкриват нейни тайни, начините и математични закони които са открити в подредбите по които мадам Ленорман е правила предсказанията си. В днешно време нейните методи за гледане са се превърнали в наука и се използват от много гадатели ,а картите са с уникална антикварна стойност , възрастта им е на над 160 години. Няма подобен феномен, както и ясни сведения дали са изработени лично от мадам Ленорман или от неин близък. Не е ясно от какав материал са изработени, но невероятното е ,че въпреки годините и многото собственици през които са преминали, те остават в отлично състояние.